وظیفه والدین برای شرکت در آزمون مدارس برتر



و اما وظایف والدین : 
۱) فضایی آرامبخش، شور آفرین و اطمینان بخش بیافرینند.
قطعاً اصلی‌ترین وظیفه والدین ایجاد فضایی صمیمی، دلگرم کننده، فرحبخش و شورآفرین است. چنین فضایی درون محیط خانواده، دغدغه‌ها و نگرانیها را به حداقل می‌رساند، امکان بروز استعدادها را میسر می‌سازد، تواناییهای هوشی و عاطفی فرزندان را گسترش می‌دهد و فرزندان را مسئول و متکی به خود بار می‌آورد.
 
۲) سامان بخشیدن به مسائل و مشکلات اقتصادی در ایام امتحانات
بدون تردید مسائل مالی نقشی در نمرات تحصیلی و موفقیت فرزندان ایفا می‌کنند، سامان بخشیدن مسائل مالی در زمان امتحانات وظیفه‌ای مهم است که باید والدین آنها را جدی بگیرند.
واقعیت آن است که مسائل مالی گاه عرصه را بر والدین تنگ می‌سازد. طبعاً تحمل این مشکلات صبر آنان را سرریز کرده و فشارهایی را به دانش‌آموزان منتقل می‌کند ظرفیت دانش‌آموز محدود است و حساسیت وی زیاد. برنامه‌ریزی اقتصادی در طول سال و به‌ویژه در زمان امتحانات بیشترین کمک به دانش‌آموز است، تا با آسودگی خاطر به مسائل درسی و تحصیلی بپردازد.
 
۳) انعکاس تعدیل یافته فراز و نشیبها
مشکلات همیشه وجود دارند. شاید مشکلات به تنهایی و به خودی خود مهم نباشد مهم چگونگی مواجهه با این مشکلات است.سعی کنید در ایام امتحانات حتی‌الامکان همه مشکلات را به فرزندان منتقل نکنید.
تلاش کنید مشکلات را با همه ابعاد و زوایای نگران‌کننده و طاقت فرسا به آنان بازگو نکنید.  
 
4) پرهیز از اختلافات خانوادگی در حضور فرزندان
فرزندان شما خواه ناخواه از اختلافات شما و همسرتان آگاه می‌شوند. سعی کنید این اختلافات را در حضور آنها دامن نزنید. بیان اختلافات و بازگویی مجدد آنها به همراه القاب تحقیر‌آمیز، جسم و روح فرزندتان را فرسوده می‌سازد. آزردگی خاطر و فرسودگی جسم و روح فرزندتان مجالی برای یادگیری دروس به آنها نخواهد داد.
 
۵) امتحان دانش‌آموز، وظیفه دانش آموز است نه وظیفه والدین
والدین مسئولیتهای خودشان را دارند و دانش‌آموز مسئولیتهای خودش را دارد. امتحان جزو وظایف اوست. این وظیفه فرزند شماست که به موقع درس بخواند، تمرین حل کند. خود را برای امتحان کلاس و امتحان ثلث آماده کند. شما وظایف دیگری دارید. بهتر است هر کسی به وظایف خودش بپردازد.
 
۶) خود را با مدرسه، معلمان، انجمن اولیا و مربیان بیشتر کنید
ارتباط هر چه بیشتر شما با مدرسه و معلمان باعث خواهد شد فرزندتان با دلگرمی بیشتری درسها را دنبال کند. در ملاقات با معلمان و مشاوران از راهنماییها و توصیه‌های آنها حداکثر استفاده را ببرید. به این توصیه‌ها و راهنماییها عمل کنید. در انجمن اولیاء مربیان شرکت مداوم داشته باشید. شما می‌توانید از راهنماییها و تجربه‌های دیگر والدین در مورد فرزندشان استفاده کنید، اطلاع یابید چه کارهایی به سود فرزندان است و چه کارهایی بی‌نتیجه است.
 
۷) محدودکردن رفت و آمدهای خانوادگی 
به میهمانی رفتن و میهمانی دادن زیاد، وقت زیادی از شما و فرزندانتان خواهد گرفت. در زمان امتحانات، میزان رفت و آمدها را کم کنید.
 
 ۸) تفریحات برنامه‌ریزی شده را جایگزین سایر فعالیت ها کنید
درس خواندن طولانی و خسته‌کننده به سود فرزندتان نیست. تفریح هر چند تفریحات ساده نظیر گردش در فضای آزاد، کوه، پارک رفتن و... فوائد زیادی برای شما و فرزندتان دارد. غالب این تفریحات هزینه‌های کمتری در مقایسه با یک میهمانی رفتن یا میهمانی دادن بر دوش شما می‌گذارد.
 
۹) در برنامه‌های درسی فرزندتان دخالت نکنید
فرزندان شما بارها و بارها از معلمان، مشاوران و مدیر مدرسه توضیحات فراوانی شنیده اند. تاکیدهای بیش از حد، امر و نهی‌های مکرر، سرزنش، دستورات شما در موقعیت دشوار امتحانی از سوی فرزندتان به عنوان دخالت تلقی می‌شود. اگر فرزندتان تصمیم گرفته به میزان اندکی مطالعه کند، مطمئناً با امر و نهی شما همین میزان اندک مطالعه را نیز انجام نخواهد داد.
 
۱۰ ) در فرصتهای مناسب، فرزندتان را تایید و تشویق کنید
با تشویق و تایید فرزندتان حس عجیبی در وی رشد می‌کند. او احساس می کند که قدرت عجیبی پیدا کرده است. قادر است بیشتر مطالعه کند، تمرین کند، یاد بگیرد، یادگیری برایش جالب و شورانگیز خواهد شد. شما می‌توانید در لحظه‌ای که موفق به حل مسئله‌ای شده است، یا در حال مطالعه است و شما از در وارد می‌شوید، در لحظه‌ای که به پاکنویس مطالب درسی می‌پردازد و حتی لحظه‌ای که کتابهایش را با نظم خاصی جمع و جور می‌کند. او را تحسین کنید. یک جمله کوتاه کافی است «می‌بینم به دفتر و کتابهایت سرو سامان داده‌ای»، «وقتی دیدم داری مطالعه می‌کنی خوشحال شدم» لحن گرم و صمیمی شما بر تایید و تشویق صد چندان می‌افزاید. سعی کنید احساس خودتان را به او بازگو کنید.
 
۱۱) از تحقیر، سرکوب کردن و طعنه‌زدن جداً بپرهیزید
بدون هیچ تردیدی کلمات ناراحت کننده، طعنه‌آمیز و ریشخندکننده اجازه فعالیتهای مفید را از فرزندتان سلب می‌کند. آیا شما خودتان حاضرید طعن، نیشخند، کلمات تحقیرآمیز بشنوید و با وجود این، کاری مثبت و سازنده انجام دهید. کاهش کلمات منفی و تحقیر‌آمیز باعث افزایش موفقیت فرزندتان خواهد شد.
 
 ۱۲) شنونده صمیمی حرفها و شکایت های فرزندتان باشید
همیشه اوضاع بر وفق مراد نیست. گاه دانش‌آموز از درسی تنفر دارد گاه نسبت به رفتار معلمی اعتراض دارد یا از یادگیری درسی عاجز است. در بیشتر این مواقع فرزندتان، راهنماییهای شما را نمی‌خواهد، او به دنبال گوش شنوایی است.
به دنبال آن است که کسی حرفهایش را بشنود و قضاوت نکند. او با دردل‌کردن احساس سبکی خواهد کرد. در چنین موقعیتهایی به استقبالش بروید. از قضاوت کردن درباره حرفهایش جداً بپرهیزید.
از توصیه کردن اجتناب ورزید. وظیفه شما فقط شنیدن است. حرفهایش را بپذیرید، سعی کنید احساس او را درک کنید، مطمئن باشید همه چیز به خیر و خوشی خواهد گذشت. 
-
اعلام آماده باش برای شب های امتحان ! 
با فرا رسیدن خرداد ماه و نزدیک شدن به فصل امتحانات بین دانش آموزان و حتی اولیای آن ها و معلمان جنب و جوش خاصی دیده می شود. در این میان دانش آموزانی که با برنامه ریزی قبلی و در طول سال تحصیلی به مطالعه درس های خود پرداخته اند دغدغه کمتری نسبت به دیگران دارند و می توانند با سپری کردن روزهای امتحان، نتیجه خوبی را برای خود رقم بزنند. اما بعضی از آن ها که از قافله تحصیل بازمانده اند و فقط در کلاس درس حضور فیزیکی داشته اند روزهای سختی را در پیش خواهند داشت.

مهم ترین فنون تست زنی

1- قبل از شروع تست زنی به تطبیق سوالات پرسشنامه و پاسخ نامه (از نظر الف ب یا 1 - 2 و جهت خانه ها ) و چپ چین یا راست چین بودن آن ها  توجه نمایید .   

2- در هنگام تست زدن صورت سوال را کامل خوانده و به نکات کلیدی توجه کرد.

3- زمانی که مشغول پاسخ دادن به یک سوال هستید ، فقط به همان سوال فکر کنید و در فکر سوال بعدی و قبلی نباشید .

4- اگر در جلسه آزمون پاسخ سوال یا سوالهایی را نمی دانستید ، مضطرب و مایوس نشوید . مطمئن باشید که اکثر داوطلبان هم مثل شما پاسخ این سوال را نمی دانند وقرار نیست که شما به تمام سوالات یک درس پاسخ دهید.

5- بهترین روش غلبه بر آزمون تستی ای که نمره منفی دارد استفاده از روش زیر به ترتیب ارائه شده می باشد . الف) آنچه را که میدانید بزنید .   ب) آنچه را که به یاد می آورید را بزنید. ج)آنچه را نمی دانید نزنید

6- اشتباه در محاسبات عددی  ریاضی معمولا نتیجه شتاب وعدم تمرکز است . پس شتابتان را کنترل کنید وتمرکز تان را افزایش دهید.

7- بهتر است زمان تست زنی در منزل را از زمان استاندار کوتاهتر در نظر بگیرید تا به آزمون حقیقی شباهت بیشتری پیدا کند( و زمان تست زنی را برای درس های ساده تر، کم تر کنید). پس برای تمرین در مهارت تست زدن در خانه حتما ساعت مچی بپوشید و مدت زمان تست را مشخص کنید ( به طور متوسط هر 20 سوال را باید در مدت 15 دقیقه جواب دهید اما برای درسهای آسان تر مثل هدیه های آسمانی هر 20 سوال 10 دقیقه وقت بگیرید.)

8- همیشه بهترین منابع برای داوطلبان ،تست های  سال های گذشته است اما چون امسال سال اول پایه ششم است بهترین منبع سوالات موجود در وب خودمان است که از بسیاری از معلمین توانمند کشوری برداشت شده است .( در سمت راست وبلاگ در قسمت پیوندها روی گزینه بانک سوالات تست کلیک کنید )

9- به یاد داشته باشید هیچ گاه قبل از یادگیری مناسب از تست استفاده نکنید.

10- گاهی با اندکی فکر کردن متوجه میشوید پاسخ سوال را نمی دانید در آن صورت بلافاصله کنار آن سوال علامت (- ) گذاشته و از آن عبور کنید وبه هیچ وجه روی آن متوقف نشوید تا زمان را مدیریت نمایید و درصورت اضافه آوردن وقت به سوال مربوطه بازگردید

.

11- همان طور که تست زدن را تمرین می کنید تست نادرست را نزدن را هم تمرین کنید تا نمره منفی نگیرید .

12- یکی از مشکلات دانش آموزان ششم عدم آشنایی با پاسخ نامه است پس در پاسخ نامه های تهیه شده تست بزنید تا با پاسخ نامه بیگانه نباشید .

13- یکی دیگر از مشکلات تست زدن دانش آموزان ابتدایی پاک کردن ناقص جواب و زدن خانه دیگر است که کامپیوتر این تست را غلط در نظر می گیرد پس دوست خوبم تا جای ممکن تستی را پاک نکنید . و خانه پر شده را کامل پر کنید که مورد قبول کامپیوتر مصحح باشد .

14- بر نگردید !  تجربه نشان داده است اکثر کسانی که پس از انتخاب پاسخ تست ، بر می گردند و دوباره گزینه های آن را بررسی و دست کاری می کنند یا با اشتباه و خطا مواجه می شوند . در صورتی که هیچ دلیلی برای باز گشت و اصلاح تست وجود ندارد ، به این کار اقدام نکنید

15- در جلسه امتحان از اتود(مدادنوکی) استفاده نکنید و از مداد b4  یا مدادی که پر رنگ ونرم باشد استفاده کنید وچند مداد با خود داشته باشید در آزمون فرصت تراش کردن نیست .

16- از جواب دادن شانسی پرهیز کنید .به خاطر داشته باشید هر 3 سوال غلط شما مساوی است با حذف یکی از سوالات درست L بنابراین هیچ گاه شانسی تست نزنید.

17- هر 10 تست یک بار شماره تست را با شماره پاسخنامه کنترل کنید( با این روش متوجه می شوید که سوالات را در جای مشخص خود تکمیل نموده اید)

18- به کلمات کلیدی گزینه ها توجه کنید مثل کدامیک درست است، کدام درست نیست، چه نامیده می‌شود، چگونه است، کدام مهمتر است، کدام نادرست است، کمترین، بیشترین، حداکثر، حداقل، مقایسه کنید و ....

19- یک توصیه مهم برای افزایش مهارت تست زنی در آزمون این است که در یک ماه پایانی هر روز یک نمونه از سوالات مشابه را علامت زده و بعد پاسخ های خود را مرور کنید .این کار علاوه بر تاثیرمثبت در تست زنی ،در رفع اشکالات درسی ،کنترل و تنظیم زمان ،آشنایی با تستهای مهم بسیار موثر خواهدبود .نکات کلیدی و سخت را خلاصه نویسی کنید تا در شب امتحان مرور کنید.

20- تمام سوالات دفتر چه را بخوانید ، از اولین سوال شروع کرده و تمام سوالات را بخوانید . اگر در درسی به چند سوال متوالی نتوانستید  پاسخ دهید آرامش خود را از دست ندهید ، نفس عمیقی بکشید و با خود بگویید حتی نفراتی که رتبه های خوبی را کسب می کنند به تمامی سوالات آزمون پاسخ نمی دهند ، سپس سوالات بعدی را با دقت بخوانید و آنها را رها نکنید  شاید بعد از این سوالات ، چند تست ساده مطرح شده باشد .

22-

● یک نکته بسیار مهم

تعدادی از داوطلبان به سوالات در دفترچه پاسخ می دهند و در پایان جواب ها را در پاسخ ها را در پاسخنامه منتقل می کنند با این کار ممکن است وقت تمام شود و فرصت انتقال را پیدا نکنند. بنابراین هیچ وقت جواب سوالات را عقب نندازید! بلافاصله بعد از تشخیص سوال درست، پاسخ ان را وارد پاسخ نامه کنید

از راه راست حرکت کنید

مهم ترین بخش آزمون تیزهوشان داشتن برنامه ای منظم برای مطالعه است. شما به موقع سفر بدون آدرس آیا ممکن است مسیر خودتون را پیدا کنید؟! وقتی نقشه ی مسیر را در دست نداشته بشید ، احتمال گم شدن شما بسیار بالاتر است. بنابراین سعی کنید با داشتن برنامه ای مشخص مسیر خودتون را مشخص کنید J

 

نکته ی بعد: حال اگر مسیر را بلد باشید اما بنزین و روغن ماشین شما تنظیم نباشد، امکان رسیدن شما به مقصد  چند درصد است؟! تقریبا خیر.... پس گام بعدی برای رسیدن به آزمون این است که بدن شما سوخت مورد نیاز خودش را دریافت کند و سلامت جسم و روانتون تنظیم باشد. پس قبل از اینکه بخواهید در مسیر گام بگذارید آب و روغن خودتون را چک کنید J

آب و روغن بدن شما همون غذا و محیط محل مطالعه تون هست:

برنامه غذایی منظمی داشته باشید: از خوردن غذاهای مضر جدا خودداری کنید

L نوشابه، کاکائو ، آبمیوه های صنعتی، خوراکی هایی با رنگ مجاز و مواد نگهدارنده: پفک، کنسرو و کمپوت ها، نخود و شکلات های رنگارنگ. آدامس. بستنی های رنگارنگ- قره قوروت و تلف های بازاری. فست فود یا غذاهای آماده

J جایگزین های مناسب: دانه های سویا، گندمک شور یا شیرین، پفوفیل، بستنی وانیلی یا زعفرانی، انواع مغزیجات مخصوصا مغز بادام ، بادام زمینی، نخود کشمش، لواشک های خونگی، میوه های خشک مثل برگه زردآلو، توت خشک و آلبالو خشک. به جای غذاهای اماده از مامانتون بخواهید همین غذاها را در منزل برای شما آماده کنند

فلافل و سمبوسه جایگزین های خوشمزه ای برای سوسیس و کالباس هستند که نه تنها مضر نیستند بلکه مفید هم هستند

محیط مطالعه:

- محیطی آرام، با نور و دمای مناسب

- عاری از هرگونه عامل حواسپرتی: تلویزیون، رادیو، رایانه و ...

- مهمانی های خانوادگی جای مناسبی برای مطالعه نیست! سعی کنید با برنامه ریزی منظم و عمل کردن به آن، زمینه ی لازم را برای حضور در مهمانی ها و دید و بازدیدهای عید فراهم کنید....

- از خانواده ها بخواهید مدت زمان مهمانی را محدود کنند . حدود 2-3 ساعت بیش از این اصرار نکنید

- ایام تعطیلات فرصت بسیار باارزشی است. مراقب باشید از رقبای خود باز نمانید

- هرچند نبودن در مهمانی به مدت طولانی ممکن است سخت باشد اما در ازای آن شما برای مطالعه ای قوی برنامه ریزی کرده اید که انتهای مسیر آن، رسیدن به مدارس تیزهوشان و آینده ای درخشان است. به قول معروف یک سال بخور نون تره، باقی عمرت بخور نون کره ( یعنی ممکنه امسال به شما سخت بگذره اما در عوض آینده ی خودتون را تضمین کرده اید)


پس یادتون نره مراقب خودتون باشید و با رعایت نکات بالا مراقب باشید آب، روغن قاطی نکنید